Organisatie

Wij zullen dit jaar ervoor zorgen dat dit NJF onvergetelijk gaat worden. Maar wie zijn wij? Het NJF wordt dit jaar georganiseerd door Circus Amersfoort. Wat dit jaar extra uniek maakt, is dat wij in een groot, hecht team werken. De organisatie is nu letterlijk: door circus, vóór circus. Al jaren gaat een groot deel van het team met veel plezier naar de verschillende circusfestivals in binnen- en buitenland en vele leerlingen, docenten en anderszins betrokkenen hebben al aangegeven bereid te zijn om zich in te willen zetten voor de organisatie van het NJF. Een paar van onze organisatoren heeft in 2016 in de organisatie gezeten van het grootste jongleerfestival van Europa, de European Juggling Convention (EJC).

Wat ook uniek is, is dat dit jaar het Nederlands AcrobatiekFestival (NAF) óók door Circus Amersfoort wordt georganiseerd. Dit is nog nooit gedaan, terwijl de festivals altijd een week na elkaar plaatsvinden. Het NAF vindt plaats van 18 tot en met 21 mei 2018. Het gezamenlijk organiseren van de festivals kent vele voordelen die zeker voor jullie als bezoekers gunstig zullen zijn!

Circus Amersfoort

Leden van onze organisatie komen allemaal bij Circus Amersfoort vandaan, of hebben anderszins banden met Circus Amersfoort. Circus Amersfoort is een jeugdcircus dat in 2004 is opgericht door twaalf acrobaten. Ondertussen is Circus Amersfoort uitgegroeid tot een van de grootste jeugdcircussen van Nederland, met wekelijks tien lesgroepen, een eigen circuspand op de Wagenwerkplaats, een jaarlijks circuskamp, een jaarlijks voorstellingsweekend en een jaarlijkse theatervoorstelling in theater De Lieve Vrouw. Ondanks dat Circus Amersfoort is opgericht als een jeugdcircus, zijn er inmiddels ook meerdere jongeren- en volwassenengroepen.